9 Ocak 2011 Pazar

Renklerin Dünyası, Dili ve Terapisi

Renklerin Dünyası 

Renkler merkezî sinir sistemine pozitif enerji yayarlar. Böylece sinir sistemimizin bu pozitif enerji ile beslenip vücuttaki enerji merkezlerimizi açarak enerjinin vücudumuzda dolaşması sağlanmaktadır. Bu da bize psikolojik olarak mutluluk vermekte, böylelikle de hayatımızı düzene sokmuş olmaktayız.
Yaratıcı, kainatı, semaları ve arzı binbir çeşit farklı renkle boyamıştır. Bütün ilahi kitaplarda hüküm Onun boyasıyla boyanınız derken insanlığa verilen mesaj ne olabilir. Araştırmak isteyen olabilir diye kapıyı aralıyoruz... ışte kozmik bilnçle bakıldığında görülebilenler. Gelin kainat kitabına bir de kozmik gözle bakalım. Düşüncenin gücünü keşfedelim...
"Güneş" hayatın menbaı, onun yaydığı ışınlar-dalgalar-renkler ise insan hayatının ayrılmaz unsurlarıdır.
[ Renkler hayatımızı ve duygularımızı önemli derecede etkiler. Hayatımızda, yerinde kullandığımız taktirde renklerin hastalıkları tedavi edici etkisinin olduğu ta eski çağlardan beri bilinmektedir.
[ Renkler merkezî sinir sistemine pozitif enerji yayarak sinir sistemimizin bu pozitif enerji ile beslenip vücuttaki enerji merkezlerimizi açarak enerjinin vücudumuzda dolaşmasını sağlamaktadır. Bu da bize psikolojik olarak mutluluk vermekte, böylelikle de hayatımızı düzene sokmuş olmaktayız.
[ Renklerin insan hayatındaki bu olumlu ya da olumsuz etkilerini birçok bilim adamı da araştırmıştır. Araştırmalar sonucunda renklerin kişilik üzerinde etkisi bilimsel olarak da tespit edilmiştir.
[ Renklerin bugünkü açıklamasında; insan gözü sıfırla sonsuz arasındaki renk skalasından ancak kırmızı ve mor arasındaki renkleri görür.
[ Kozmik bilim kırmızı ve mor ötesi renkleri de algılamamıza yardımcı olmaktadır.

Renklerın Dili

Renklerin tedavi edici olması, vücuttaki enerji merkezlerinin renginin renk çarkında olmasına bağlıdır. Çünkü yaratılan ve görülebilen bütün renkler pozitiftir ve kişiyi rahatlatır, kişiye mutluluk verir
Siyah rengi sık sık ve ısrarla kullananlar için araştırılması gereken hallerin var olduğu düşünülür.
Renklerle kişinin iç dünyasını okur ve insanların hayatını daha düzenli hale getirmiş oluruz.
Renk terapisinde kullanılan renkler; kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, turkuaz, lacivert ve mordur. ışte bu renkler renk çarkını oluştururlar.

Renk Terapisi

Kişiye bu renkler sunulur, sonra ona bu renklerden hoşuna gidenleri sıraya koyması söylenir. ışte buradaki renk seçimine göre onun kişilik yapısı hakkında tahminler yapılır.
Bu renk terapisi sonucunda kişinin duygusal ve fiziksel istifadelerini, eksikliklerini ortaya çıkarırız. Ayrıca onda gizli kalmış yetenekleri de açığa vurmasını sağlarız.
Ayrıca psikolojik problemlerin çözümlenmesinde, vücutta fizyolojik dengesizlikleri çözümleyecek hastalıkları önlemede de renk terapisinden istifade edilir.
Her enerji merkezinin kendine özgü rengi vardır. Enerji merkezi bahsinde geçen yedi renkten her biri, yani bağlantılı bulundukları enerji merkezi bölgesindeki organların hastalıklarının tedavisinde yıllardır şamanizmden başlayarak Hint, Çin, Mısır, Yunan ve ıslam medeniyetlerince de kullanılmıştır.
Uygulama olarak hastalar renkli odalara renkli taşlardan da istifade edilerek yerleştirilir, ilgili uzman tarafından renklerin bedene etkisi çeşitli metotlarla sağlanırdı.
Osmanlı döneminde de bu amaçlarla Edirne'de Selimiye şifahanesi'nde hastaların renkli odalarda müzik ve su ile birlikte tedavi edildiği bilinmektedir.
Bugün insanoğlunun renkler konusunda az-çok bilgisi vardır.
Canlıların etrafını saran enerji ışınları alanı yani enerji alanı, sağlıklı bir canlıda baştan ayağa kadar bedenden 30 cm. ileri uzanır. Bedende yaralı bir yer varsa orada enerji alanı çok ince olur.
Bu görüntüler Kirlian fotoğrafçılığı ile bilimsel olarak ispatlanmıştır.
Fiziksel beden gibi insanın belli yerlerinde de enerji merkezleri vardır, bu merkezlere enerji merkezleri denildiği enerji merkezleri konusunda belirtilmişti.
ınsan bedeninde 7 enerji merkezi vardır. Çünkü güneşin, yani Yaratıcı'nın doğal olarak bize yansıttığı ve gözümüzle görebildiğimiz ilahi renkler 7dir. Güneşi yaratan, insanı da yaratmıştır.
ınsan bedenindeki 7 enerji merkezi gökkuşağının 7 doğal rengini almıştır.
Renkleri kullanma yeteneği çok eski zamanlarda şamanizm'de ve Kızılderililerde kullanılmıştır.
Sağlıklı bir insan elektromanyetik bir enerji içindedir. Gökkuşağındaki bu renklerin enerjisi de her enerji merkezinde görülebilir. Ama sağlıksız bir vücutta bu renkler lekeli veya bulanık görülür. ışte bu renklerin bozulması vücutta ileride ortaya çıkacak hastalıkların işaretidir. Enerji güçlü, açık, dengeli olduğu zaman enerji merkezlerinin içinden rahatlıkla geçer.
ınsan vücudunda bazen yeterli, bazen de açık enerji birikimi olur. Eğer bir enerji merkezinde yetersiz enerji mevcutsa o zaman enerji merkezi kendi rengiyle tedavi edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder